2019!

A LowCost Divers első teljes éve, hiszen tavaly év közben kezdtünk bele az álmunkba.

Milyen volt ez az év? Sikeres! Volt ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de a legtöbb dolog felülmúlta a várakozásainkat.

Hét országba szerveztünk túrákat.

Az egyik jobban sikerült, mint a másik! És ez nem szófordulat. Az egyik hitvallásunk, a közösségépítés, meglepően jól alakult. Ez persze nem csak a mi érdemünk, hiszen csodálatos emberekkel vagyunk körbevéve, de jó érzés egy ilyen közösség motorjának lenni. Jó látni, ahogy barátságok születnek, új emberek csatlakoznak a régi arcok közé, mintha ezer éve együtt járnák a vízpartokat.

Jöttek új tanítványok. Jó érzés bevezetni őket a víz alatti világba.

És jöttek sokan végzett búvárok, sokukat ismerjük régről, de sokan innen-onnan csapódtak hozzánk. Az ő elismerésük is nagyon jólesik, hiszen nekik már van összehasonlítási alapjuk más csapatokkal. Nem kellenek nagy szavak, de amikor egy túra végén az a kérdés: „Mikor megyünk legközelebb? Szóljatok, én jövök bárhová”, az már számunkra pozitív visszajelzés, hogy valamit jól csinálunk. Persze voltak döcögős dolgok, és hibák is akadtak. Fejlődünk, javulunk, és tanulunk a következő évben is!

2020!

Új év, új utak, új tervek, illetve a jól bevált túrák folytatása.

Egy kis ízelítő, mire számíthatsz tőlünk az új évben:

– Januártól folytatódik a kétheti kőbányai merülés.

– Tavaszig havonta legalább egyszer medencés gyakorlás a Sport11-ben, változó tematikával, sok gyakorlással.

– Február 14-16 között megyünk a hagyományos belgiumi túrára a Nemo33-ba és a Todi-ba. Ha jönni szeretnél, még gyorsan jelentkezhetsz, mert már kezdenek felmenni a repülőjegyek!

– Március 20-27 között az egyiptomi Dahab az úticél. A csodálatos Vörös-tenger ilyenkor már 23-24°C-os és nem ritka a napközbeni 30°C árnyékban. Dahabról csak annyit, hogy Egyiptom tíz legjobb merülőhelyéből kettő itt található.

A nyári turista invázió és forróság előtt igazán tartalmas hetet fogunk itt eltölteni.

Árakat, részleteket hamarosan, de garantáltan költséghatékony lesz 🙂

– Áprilistól az időjárás függvényében kezdődik a munka Dorogon, és elkezdünk Feketenyékre is járni.

– Május végén (esetleg június elején) a szokásos horvátországi túránk Stara Novaljába.

A nyári hónapokban nem tervezünk hosszabb túrákat, de Szlovákia, Ausztria és hazánk tavait járjuk körbe, egy-két napos utakkal.

– Augusztusban a szokásos feketenyéki sátorozás!

– Szeptemberben belecsapunk a lecsóba!

Horvátország Stara Novalja.

– Szeptember 17.-én indulunk Egyiptomba egy déli hajós szafarira. Ez az elérhető búvárkodás csúcsa! Ár-érték viszonylatában még mindig az első. A déli szafarin nagy valószínűséggel találkozunk cápával és delfinnel. Ide még négy helyünk van, jelentkezz, ha nem akarsz lemaradni!

– Októberben újra Málta! 2019-ben kétszer is voltunk itt. Konkrétan a másodikat a ti nyomásotokra szerveztük meg, és nem is döntöttünk rosszul, az év (egyik) legjobban sikerült túrája lett 🙂 Jó kis roncsos merülések, gyönyörű tájak, színes kavalkád. Csodás idő és meleg tenger még ilyenkor is. Ideális a nem búvár kísérőknek is.

-Novemberben is vannak terveink, de annyira nem biztos még, hogy inkább hallgatunk róla.

Folyamatosan jár az agyunk, ötletelünk, szóval a műsor változhat, elsősorban bővülhet. (Pl. Montenegróba is vissza kéne menni már).

Ha bármelyik utunk felkeltette az érdeklődésed, kíváncsiságod, kérdésed, várjuk jelentkezésed!

Boldog -sűrített levegőben gazdag- Új Évet kívánunk!

Fritz Péter és Haász Balázs búvároktatók.