Pag, Stara Novalja

Horvátországban Pag szigetén található kis faluban van a Blue Bay Búvárbázis.

Nem véletlenül szeretjük ezt a helyet. Jól felszerelt, barátságos környezetben van és kiváló merülőhelyek érhetőek el innen a bázis két gyors hajójával. A parti merülések ideálisak kezdő búvároknak, és apróságokat kedvelő fotósoknak.

A szállások vagy a bázis területén, vagy pedig a közeli apartmanokban vannak, max. pár perc sétára. Mivel a bázis egy zárt, védett öbölben van, rossz idő esetén is van lehetőség merülni. Tavasszal-kora ősszel több alkalommal járunk oda, általában szerda-vasárnap turnusban, így egy szerda délutáni indulással két szabadnappal megoldható a túra.

Egy ilyen túrán általában 6-8-at merülünk, partit-hajósat vegyesen, és persze nem szoktuk kihagyni az éjszakai merülés lehetőségét sem. Az estéket közös sütögetéssel, estig tartó beszélgetésekkel töltjük, de fel szoktunk keresni egy-két közeli éttermet, vagy elmegyünk a közeli Novalja városába kicsit korzózni is. A hely adottsága és hangulata miatt ideális a nem búvár családtagoknak is, nem utolsósorban homokos partszakasz is van az azt kedvelőknek.