Rólunk

Miért éppen a BornToDive?

Búvárkodni alacsony költségvetésből?!

Igen, ez lehetséges.

Ha egy búvárkodásban járatlan emberrel beszélgetve kiderül, hogy búvárkodunk, az első reakciók egyike az anyagiak. Az átlag emberben az a hit él, hogy búvárkodni a gazdagok kiváltsága. Rögtön más szemmel néznek ránk, honnan telik nekünk ilyesmire? Pedig átlagos jövedelemmel rendelkező emberek is hódolhatnak ennek a sportnak, ilyenek vagyunk mi is. Amikor felmerült bennünk a saját búvárklub gondolata, adta magát a helyzet, alkossunk egy olyan közösséget, ahol elérhető áron, biztonságban, élményekkel teli víz alatti programokat szervezhetünk.

Persze ez egy technikai sport és a felszerelések nem olcsóak, illetve szervizeltetni is kell őket rendszeresen. Viszont nem kell mindenből a legdrágább, sőt, a felszerelések nagy részét megéri akár használtan is beszerezni. Meggyőződésem, hogy bármelyik divatos hobbi költségei hasonlóak. Ami igazán drágává tudja tenni a búvárkodást, az az utazás, pl. egzotikus helyekre.

Szerencsére van más víz a világon, nem csak a világ másik felén lévőek. Sokan lesajnálják a hazai és a környező országok tavait. Nekik csak üzenni tudom: csodálatos dolgok vannak ilyen helyeken is, csak tudni kell, mit, hol, és mikor keressünk. Vannak hozzánk közeli tengerek, és persze ott vannak manapság a fapados járatok, már a Vörös-tengerre is eljuthatunk velük, az pedig már a trópusi tengerek világa.

Végignézek a búvártúrák, tanfolyamok hirdetései között: luxus, exkluzív, 5*-os stb. A kihagyhatatlan jelző, persze, hogy erősíti a sztereotípiákat a drága hobbi felé. Például lehetne: biztonságos, elérhető, és érdekes…….. Félreértések elkerülése miatt: nincs bajom a luxussal és az exkluzív helyekkel, csak nem kellene összemosni a búvárkodás fogalmával.

Szóval, ha eddig csak ezek a sztereotípiák tartottak vissza a búvárkodástól, jó helyen jársz.