Specialitások

Nitrox

Ha már búvár vagy tudod hogy, a levegő 78%-át kitevő nitrogén a víz alatt belélegezve veszélyeket jelenthet szervezetünkre. Ezeknek a veszélyeknek a csökkentésére oxigénnel szoktuk dúsítani a légzőgázunkat, de mint mindennek ennek is két oldala van. Nitrox-ot használva merülésed alatt nagyobb biztonságban vagy és sokkal fittebben fogod magad érezni. Ezen tanfolyam keretében megtanulod biztonságosan használni a Nirtox légzőgázt 40%-os oxigén tartalomig.

Mélymerülő

Egy tapasztalt búvár életében eljön az a pillanat amikor kezdi feszegetni a határait. Milyen lehet mélyebbre merülni? Milyen felszerelés kell egy ilyen merüléshez? Hogyan lehet biztonságosan végrehajtani? Mi az a mélységi mámor? Ezekre és még sok másik kérdésre kapod meg a választ.
A mélymerülő búvárok, a rekreációs búvárok által elérhető legnagyobb mélységbe, 40 méterre merülhetnek.

 

Szárazruhás

Hazánkban az év jelentős részében igen hidegek a vizek, de a hozzánk legközelebbi tengeren, az Adrián se árt egy jó meleg búvárruha. A szárazruha használatának speciális technikája van, ezt először medencében kell megtanulni, utána jöhet a nyílt víz. Ha megtanulsz szárazruhában búvárkodni, egy szezon 12 hónapig fog tartani!

Roncs merülő búvár

Kit ne vonzanának a roncsok, egytől egyig egy letűnt világ mementói? Igen de, hogyan merüljünk a roncsok körül? Miben más mint egy átlagos merülés? Milyen veszélyeket rejthet egy évtizedek óta víz alatt lévő roncs?

Jég alá merülő búvár

Csak az igazán elvetemülteknek. Hihetetlen világ, amikor még édes vízben is 20 méteres látótáv van, de hordoz veszélyeket amire fel kell készülni. Egy jég alá merülő búvárra még a búvár társadalom tagjai is fel néznek.