Visszatértünk az első Murter szigetekii túránkról, ahol a Najada Diving-nél töltöttünk pár felejthetetlen napot. Válogatjuk a képeket, emésztgetjük a történteket, de az már biztos , hogy indulnánk vissza, akár már most is.

Szeptember ellenére nagy volt a pörgés és a sok búvár. Köztük mi is. A bázison az a szokás, hogy egy kihajózás alkalmával kétszer merülünk. Ezt könnyen megtehetik, mert kényelmes, gyors hajók állnak rendelkezésre, amiken WC is található. Negyven percnyi hajózással, még a távolabbi Kornati merülőhelyek is elérhetőek. Volt délelőtti, és délutáni merülésünk is, így maradt idő csavarogni, a környéket felfedezni. Este pedig az elmaradhatatlan grill partikkal, vagy a helyi éttermekben múlattuk az időt.

Amikor a “don’t touch” elv elveszti az értelmét!

 

A lehetőségek és a merülőhelyek tárháza végtelennek tűnik, és mi most csak egy kis szeletét láthattuk. Hiszen a bázis több mint 60 merülőhelyet használ rendszeresen. Hagytunk még későbbre is felfedezni valót, akár veled együtt is.

A teljesség igénye nélkül: a bázistól negyedórányi hajózásra van több roncs, fal és sziklás, bujkálós helyek. Kicsit távolabb már gorgoniás falak is vannak, és akkor még nem is említettem a Kornati Nemzeti Parkot. Kicsit messzebb van, negyven perc hajóval, de már maga az út megéri az árát.

Kint pedig kristálytiszta víz, és csodás falak, zegzugos, barlangos merülőhelyek fogadtak minket. 

Mit láttunk? Szintén a teljesség igénye nélkül: polipot, tintahalat, tengeri angolnát, murénát, lila és sárga gorgonia telepeket. És persze sok apróságot is: boci csigát, szellem rákot, illetve még sok kis szines izét, aminek eléggé el nem ítélhető módon nem tudom a nevét.

 

A konklúzió az, hogy lett egy újabb törzshelyünk! 🙂