Ki ne szeretne valahol meleg helyen telelni?
Kedvenc egyiptomi városunk Sharm el-Sheikh!
Aki ismeri a két fő vörös-tengeri nyaralóváros közötti különbségeket, az értheti, miért. Nem utolsósorban innen Egyiptom top 10-es merülőhelyei közül legalább 5-öt el lehet érni.
A probléma eddig az volt vele, hogy turista szezonon kívül nem járt repülő közvetlenül ide. Most szerencsésen változott a helyzet, mert Bécsből a Wizz indított járatot Sharmba.
Ezt kihasználva az első gépen már kis csapatunk is képviseltette magát.
Januárban, az év legunalmasabb hónapjában felfedeztük a Sínai-félsziget eme gyöngyszemét. Persze itt is tél van, bár másképpen mint otthon, ráadásul pont az itteni tél leghidegebb napjainak egyikét is sikerült kifogni, ami itt 17°C jelentett, viszont otthon éppen befagyott a Balaton.
A többi nap kellemes 20°C volt napközben, ami még mindig farkasordító hideg errefelé 🙂
Kint a tengeren jól jött a sapka és a pulóver.
A csapat kimaxolta a lehetőségeket, mert a haladók bevállalták a hajnali kelést és a több órás hajózást a Vörös-tenger leghíresebb hajóroncsához, a Thislegormhoz. Az utolsó nap a teljes csapat felbuszozott Dahabba, hogy a két ikonikus merülőhelyet, a Blue Hole-t és a Canyon-t is meglátogassuk.
Páran először merültek nyílt vízben, itt tették le a vizsgájukat. Nekik elég magasan lesz ezután a mérce. Többen már búvárkodnak egy ideje, de a Vörösön még nem voltak.
Láttunk cápát és sasráját is, a tenger elképesztően gazdag és színes ilyenkor is, pedig elvileg télvíz idején vegetál az élet itt is. A delfin és a teknős most kimaradt, de legalább lesz miért visszatérni!
A merülések után meglátogattuk a helyi nevezetességeket és persze a sivatagot is. A Ras Mohamed Nemzeti Park a felszínen is maga a csoda, ide még sokszor vissza szeretnénk térni. Ide? Mindenhová is!
Nem árulunk el nagy titkot, hogy már tervezzük a következő sharmi túrát, ezúttal áprilisban.

A pontos részletekért kattintsatok ide, nehogy lemaradjatok az élményről! 

Ha szeretnéd, hogy téged is rabul ejtsen a víz alatti világ, akkor gyere velünk és itt tedd meg az első lépéseket, azaz uszony csapásokat!