Egyiptom Dahab!

November 14.-én Dahabba vesszük az irányt!

Egy igazán költséghatékony lehetőség, hogy merülj a világ egyik legszebb tengerében!

Ha szó kerül a búvárkodásról, akkor a szó hamar a trópusi tengerekre, azon belül pedig a Vörös-tengerre terelődik. Miért? Mert hazánkhoz ez a legközelebbi trópusi tenger és búvár szempontból megkerülhetetlen, ráadásul a világon itt van az egy négyzetméterre vetített legtöbb élőlény!

Novemberben nálunk már késő ősz van, Dahabon pedig még nyár. A levegő napközben 30 °C körüli, a tenger pedig 26 °C. Eső? Ha egyszer Egyiptomban esőt látnék, csak örülnék neki, annyira ritkaság. 🙂

Dahab, az Aqaba-i öböl sineai oldalán nagyjából félúton található, Eilat és Sharm-el Sheik között. Egy igazi búvárparadicsom. Itt nem kell hajózni, hogy szebbnél szebb korall kerteket találjunk, itt a partról elérjük őket. Egyiptom és a világ leghíresebb merülőhelyei közül kettő itt található: a Canyon és a Blue Hole. Mi a túra során mindkettőt megmerüljük!

Dahabról mondják még, hogy ez a legemberközelibb üdülőhely Egyiptomban. Itt nem a hatalmas hotelek uralják a partot, itt kevesebb a turista, ide inkább búvárok, és szörfösök járnak.

 

Szállásunk a kényelmes, közvetlenül a homokos tengerparton található Dahab Hotelben lesz. A szálloda 5 perc sétára van a búvárbázistól. A túra ára 10 db merülést tartalmaz, de ezen felül is lehet még merülni, pl. éjszakait, igény szerint.

Étkezés. A búvárbázison reggelizünk, ez benne van az árban. Ebéd a merülőhelyeken egyénileg, vacsora általában a búvárbázis éttermében, vagy valahol a számtalan másik helyen. Az éttermi árak magyar pénztárcával is barátiak, 10-15 €-val kell számolni fejenként.

Utazás. A Wizz Air menetrendszerinti járatával repülünk az Sharm-el Sheik-re. Onnan kb. két óra alatt Dahabon vagyunk.

A repülőjegyet egyénileg kell megvenni, a Sharm-Dahab transzfer benne van az árban.

Kinek ajánljuk ezt az egyiptomi búvártúrát?

Mindenkinek! 🙂

Legyél kezdő vagy haladó, de ha nem vagy még búvár, akkor ez a legjobb hely a világon, hogy azzá válj! A nem búvár családtagokat, barátokat is örömmel várjuk, hiszen amíg mi merülünk, addig lehet strandolni, vagy sznorkerezni a csodálatos Vörös-tengerben. A vizes programok után akár csapatban, akár egyénileg rengeteg fakultatív program vár ránk.

Egy pár ízelítő ezek közül:

Sivatagi quad szafari

Színes Kanyon túra

Mózes hegy és Szent Katalin Kolostor

Tevegelés a sivatagban, beduin vacsora

Költségek:

A túra ára búvároknak 590 €/ fő

A túra ára kísérőknek 360 €/ fő

Az ár tartalmazza:

-Reptéri transzfereket,

-szállást 7 éjszakára a tengerparti medencés resortban, 2 perc sétára a búvárközponttól, a Dahab Hotelben

-7 nap reggeli a bázis tengerparti éttermében

-a búvároknak 10 db parti merülést, levegőt, ólmot, merülésvezetést, transzfert a merülőhelyekre.

Külön fizetendő:

-repülőjegyek,

-Ebéd, vacsora,

-belépő a Blue-Hole-hoz (10$),

-felszerelés bérlés, ha nincs sajátod,

-a csomagon felüli merülések,

-a fakultatív programok,

-és a baksis.

A baksis a borravaló neve Egyiptomban, nem kötelező, de ajánlott, a kultúra része.

A kísérőknek a transzfer a búvár helyszínekre 5 €, ez tartalmazza a sznori felszerelést is. Fontos! A Blue Hole-nál a kísérőknek is kell belépőt fizetni!

Figyelem! Egyiptomban bármikor előfordulhat, hogy értesítés nélkül díjakat emelnek, vagy új adókat vezetnek be, az ebből adódó kellemetlenségeket sajnáljuk, de felelősséget nem tudunk érte vállalni! A plusz költségeket mindenkit egyformán érintenek, és terhelnek.

Ha nem vagy még végzett búvár: jelentkezz hozzánk nyíltvízi búvártanfolyamra. Amennyiben ezen részt veszel, a nyílt vízi vizsgádra a Vörös-tengerben kerül sor a túra elején!

Ha kérdésed van, vagy jelentkeznél, bátran keress bármelyik elérhetőségünkön!

Jelentkezni 100 € foglaló befizetésével lehet!

A merüléseket és a szállást a Lighthouse Dc biztosítja számunkra.

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

dátum

2024 nov 14 - 22

időpont

All Day